psychische gezondheid

woensdag 10 oktober 2007

Wereld's Kleinste Baby vs. Grootste Baby (FOTO'S!!)

Voor wie het zich nog herinnert én het nieuws heeft gevolgd, is het misschien opgevallen dat in Sibierie olangs een enrom ter wereld is gekomen. Dit herinnerde mij eraan dat in Chicago het kleinste kind geboren werd. Kijk en vergelijk!

Grootste Baby:Een Russische vrouw is bevallen van baby die bij haar geboorte 7,75 kg woog. Het is het twaalfde kind van de vrouw en ook al haar vorige kinderen wogen meer dan vijf kilo. De kleine Nadia werd via een keizersnede geboren. "Ik heb niets speciaal gegeten, want daar hebben we geen geld voor", zegt de trotse moeder. "Daarom at ik zoals altijd veel aardappelen, tomaten en noedels." Het is wel geen nieuw record, want het Guinness World Book of Records vermeldt een Italiaanse baby uit 1955 die 10,2 kilo woog en een Amerikaanse baby uit 1879 die bij zijn geboorte liefst 10,8 kilo woog. Die laatste stierf wel al na elf uur. Gemiddeld weegt een gezonde baby volgens de Wereldgezondheidsorganisatie 3,2 kilo. (dm)


Kleinste Baby:

Het meisje kwam met een keizersnee ter wereld, bij een zwangerschap van 26 weken. De moeder leed aan te hoge bloeddruk. Rumaisa woog bij de geboorte 243,80 gram en was 24,8 centimeter lang. De zuigeling die toe dan toe te boek stond als het lichtst bij de geboorte, woog bijna 37 gram meer.

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage